Wonderlijke Whale watching

Fris en monter worden we wakker om 4u30; misschien toch net iets te vroeg. Met veel moeite slagen we er in om te slapen tot 6u30. Net op tijd, want we moeten er vroeg uit vandaag: we gaan immers whale watchen (walvissen spotten). Om tien voor 8 worden we met een shuttle opgepikt die ons naar Steveston bij Richmond brengt. Daar krijgen we een elegant tweedelig knalgeel zeilpak aangemeten en we kunnen de boot op.

Die boot is een soort reuzenzodiac waar we met 40 passagiers op kunnen. Eens we de haven uitvaren, is het fantastisch: de zodiac haalt fenomenale snelheden en waar we door de branding moeten varen is het water vrij woelig: het wordt een tochtje met een hoog pretparkgehalte wanneer de boot zich vrolijk over de golven gooit. Onze zeebenen houden goed stand, een paar deelnemers waren minder fortuinlijk en hebben de tocht doorgebracht met een kotszakje bij de hand.

We hebben geluk: van zodra we de Frasier uitgevaren zijn en zo in de Strait of Georgia terechtkomen, duiken er twee Orkafamilies voor ons op. Wat een prachtige dieren: hoewel ze gemiddeld 6 à 7 ton wegen, glijden ze met een onwaarschijnlijke elegantie door het water. We zien en horen ze majestueus uit het water tevoorschijn komen, snuivend water spuiten en met een grote splash weer naar beneden duiken. Ze jagen samen op zeehondjes (ja, sorry, er moesten er drie aan geloven) en als de jacht geslaagd is, komen ze zowaar een showtje opvoeren vlakbij de boot waarbij ze met zijn allen uit het water opduiken. Eentje waant zich in een dolfinarium en springt tot halfweg zijn buik uit het water. Het is gewoon adembenemend.

We zien niet alleen walvissen: ook zeearenden en jonge zeeleeuwtjes.

Na de middag zijn we terug in Vancouver. Rechtover het hotel is een fietsenverhuurzaak: we huren een tandem, ideaal om Stanley Park te bezoeken. Dat is het grootste stadspark van Noord-Amerika. Het is deels aangelegd maar bestaat ook gedeeltelijk uit oerbos. Rondom rond loopt een fiets- en wandelpad: de Seawall. Deze route brengt ons naar de Lost Lagoon, waar we een familie wasbeertjes tegenkomen (6 stuks in totaal). Even verder is Brockton Point, waar een aantal Indiaanse totempalen te bewonderen zijn. Nog verder rijden we onder de Lion’s Gate Bridge. Voortdurend hebben we de meest prachtige vergezichten op de riviermonding en de zee.

Hoewel de zon ons een beetje in de steek laat – de lucht is de hele dag indrukwekkend grijs- valt het weer al bij al mee: het is droog gebleven en de temperatuur rond de 20 graden is best aangenaam. Nu snel slapen want morgen gaan we de rest van de stad per fiets verkennen.

DSC03628 DSC03765 DSC03793 DSC03796 DSC03807 DSC03819 DSC03822 DSC03831 DSC03838 DSC03849

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *