Van Mollem naar Moorsel

Dag 11: 20 juli – 15 km

Een korte tocht vandaag, al is dat relatief want we vertrekken pas om 15 uur aan de kerk van Mollem.

We stappen het grootste deel van de tocht door de velden: eindeloos maïs, aardappelen, graan of prei (het lijkt wel een liedje voor Doctorandus P.) en weiden met koeien. En ook veel ganzen! Het lijkt wel of we alleen op de wereld zijn, want we komen amper straten of bewoning tegen. Alsof we met een teletijdmachine naar de middeleeuwen werden verplaatst.

Na een achttal km komen we in het bos terecht: het Kravaalbos. Prachtig, heerlijk koel en schijnbaar immens groot. Onze wandelgids leert ons dat het een beschermd natuurgebied is van zomaar even 80 ha. Het is er zo mooi!

Vandaar gaat het richting de Abdij van Affligem. Niet dat we er veel van te zien krijgen, behalve een heel lange muur rond het domein. Even verder duiken we terug de velden in. We wanen ons even in Frankrijk: zon, eindeloze velden en een glooiend landschap. Vanaf hier is er iets misgelopen met mijn fototoestel. Blijkbaar heb ik een optie om een foto om te zetten in iets wat lijkt op een schilderij en heb ik dat hier per ongeluk geactiveerd. Het verklaart waarom de foto’s hieronder er zo raar uitzien.

Aan het einde van de weg komen we opnieuw in beboste meersen terecht: nog even genieten van de verkoeling en wat verder komen we aan in Moorsel, waar we onze wagen vinden.

We rijden dit keer niet terug naar ons beginpunt, maar laten de andere wagen daar staan en rijden nu meteen naar Gent.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *