Van Moorsel naar Berlarebroek

Dag 10: 19 juli – 24 km

Na twee dagen rust – een bbq voor de 56ste huwelijksverjaardag van opa en oma en onverwacht Karel uit Spanje op bezoek, trekken we er vandaag weer op uit. We vertrekken in Moorsel en duiken al snel de natuur in. Een fietspad tussen de bossen brengt ons eerst en vooral naar de wijk Aalst-Rozen.

Langs veld-, bos- en zandwegen stappen we richting Oudenhof en de Dender. We volgen een prachtig jaagpad langs de rivier tot aan de Wiezebrug waarlangs we de Dender oversteken.

Nog wat verder duiken we weer de velden in en langs smalle paadjes gaat het naar Mespelare. De meeste paden zijn redelijk begaanbaar, maar hier is een pad dat volledig overwoekerd is door netels: een pijnlijke affaire met mijn korte broek. Raar maar waar reageer ik – gelukkig – maar heel weinig op netels, ik die aan zowat alles allergisch ben. Dus behalve een tiental minuten vervelend geprik hou ik er weinig aan over. Daarna loopt het pad gewoon door een maisveld: het lijkt wel een scoutsdropping.

Wat verder komen we aan de kerk van Mespelare, waar we ons even neerploffen op een terrasje vooraleer we weer op pad gaan.We stappen over de sluis van Denderbelle en na een aantal km staan we op de Denderbrug in Oudegem.

Vandaar gaat het richting het Veer van Appels, doorheen het prachtige Domeinbos Oude Schelde. Op de dijk blijkt dat we effectief het veer moeten nemen om de Schelde over te steken. Pech! De boot is net de rivier overgestoken, en dus moeten we een half uur wachten vooraleer hij opnieuw uitvaart. Gelukkig is er een bankje op de overzetboot, een mooi uitzicht en een heerlijk briesje. Er zijn dus ergere dingen.

Aan de overkant van de Schelde komen we uit in Waterhoek, waar we even verder een binnendijk nemen die ons verder richting Berlare brengt. Na nog wat straatjes door de velden vinden we tenslotte onze auto terug.

Het was een prachtige wandeldag: zon, wat wolken, 25 graden en een verfrissend briesje. Het valt op dat de bermen vol staan met prachtige wilde bloemen en dat er soms zelfs wild te spotten valt: een paar herten (in een wei), ooievaars en hagedisjes die in paniek de berm inschieten. Helaas waren deze laatsten net iets te snel voor de foto.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *