Bishkek, deel 2

De laatste dag in Kirgizië start alweer met een spannende rit, naar beneden dit keer. Voor foto’s  verwijs ik graag naar gisteren 😉
Eenmaal de berg af zijn we vrij snel in Bishkek.

De temperatuur is op anderhalf uur tijd gestegen van 14 naar 32 graden. Op naar het Rich Hotel. En we hebben geluk, hoewel we eigenlijk 2u te vroeg zijn, is onze kamer klaar en kunnen we inchecken.
Nu op zoek naar een carwash, want we moeten de auto inleveren, gekuist vanbinnen en vanbuiten. Met Google gaan we op zoek: bij de carwash die ons werd doorgestuurd via de verhuurder, spreekt niemand Engels.  Het is ook niet duidelijk wie precies verantwoordelijk is, dus hier kunnen we niet verder. De volgende van de lijst: idem dito. Uiteindelijk komen we bij een selfcarwash terecht: dat gaan we nu ook weer niet doen op onze laatste dag. Ik stuur een bericht naar de verhuurder om te zeggen dat we de 800 som voor de carwash wel zullen betalen, maar dat ze zelf maar moeten gaan want dat het ons niet lukt. Na wat over-en-weer-gewhatsapp komen we tot een compromis: we spuiten de buitenkant af zodat ze de eventuele schrammen en blutsen kunnen zien ( die er niet zijn) en zij zorgen voor het schoonmaken van de binnenkant.
De resterende tijd trekken we opnieuw de stad in. Het valt ons weer op hoe groen de stad is.

We dwalen door parken en over pleinen en komen uiteindelijk terecht in een hip café waar we een gifgroene en knalroze en bovendien mierzoete limonade.


Om 18u komen ze de wagen ophalen, dus daar zijn we ook van af.  Nu hopen dat de beloofde chauffeur ons morgen ophaalt op tijd voor de luchthaven en onze reis zit er op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *