Hermannstadt (aka Sibiu)

Vandaag gaan we op ontdekking in Sibiu.  Ooit gesticht door de Duitsers en gebouwd naar Weens model. Voor we vertrekken hebben we een gezellige babbel met de mevrouw van het hotel die ons uitlegt wat we allemaal zeker moeten gezien hebben. Ze vertelt honderduit over de stad en het hotel, dat een echte familiezaak is. Alle broers, zussen, en schoonfamilie zijn betrokken bij het project.

We wandelen te voet richting centrum door een park dat vlak aan ons hotel ligt. Het doet een beetje denken aan Central Park in New York: oude bomen en struiken, bankjes, aarden paadjes en betonnen weggetjes, brugjes, een beekje dat over de hele lengte loopt,…  Heel gezellig allemaal.

We moeten onderweg op zoek naar Aloë Vera gel/zalf voor Hans (psoriasis), dus we springen binnen in de eerste apotheek die we tegen komen: geen aloë vera, geen verdere uitleg en duidelijk geen zin om ons verder te helpen.

Sibiu is een gezellige middeleeuwse stad: een beetje Gent, maar dan met een Roemeens sausje erover. Het centrum is prachtig gerestaureerd, maar ook de straten errond zijn supergezellig. De stad is bovendien op een heuvel gebouwd, waardoor er overal trappen en brugjes zijn.

En net zoals in Lyon zijn er gangetjes tussen en door de huizen die de straten met elkaar verbinden. Achter elke poort die openstaat, zien we de meest gezellige binnenpleinen en tuintjes.

We dwalen wat af, van kerk naar historisch gebouw, de orthodoxe kathedraal, de gereformeerde kerk, het lyceum,…

’s Middags installeren we ons op een terrasje in de schaduw.

Onderweg lopen we nog een apotheek binnen waar ze opnieuw geen aloë vera gel hebben. Als ik vraag waar we er wel kunnen kopen, krijgen we als laconiek antwoord: in een andere apotheek. Oké, dat weten we dan ook weer.

Bij de derde apotheek: opnieuw geen aloë vera gel. Maar dit keer gelukkig wel een dame die ons wil helpen: ze wijst ons de weg naar een natuurwinkel waar we terecht kunnen . En daar… inderdaad, al wijzen ze ons nog drie keer door naar telkens een ander deeltje van de winkel.

Rond 14 u zijn we terug in het hotel: het wordt onderhand te warm om nog rond te dwalen in de stad. En ons hotel heeft een zwembad =) Afkoelen in het water, even opdrogen en wat lezen, en dan heel het proces opnieuw. We overleven zo het heetste van de dag en gaan straks weer de stad in om nog wat te genieten van de gezellige drukte en de zuiderse sfeer. Sibiu: echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *