Compleet erover!

Na het ontbijt dwalen we eerst nog wat rond binnen de muren van het kasteel van Berat. Met zijn 9,7 ha is het groter dan je op het eerste zicht zou denken.

Wanneer we eindelijk naar beneden rijden, flirt de temperatuur al met 34 graden: te warm om ook in Berat (aan de voet van het kasteel) door de straten te zwerven. We rijden er langs en door met de wagen en de airco volle bak. Berat werd vroeger de stad met de duizend ramen genoemd, omdat de huizen tegen een helling opgebouwd zijn, waardoor alle gevels zichtbaar zijn, en de zon dus alle ramen kan doen schitteren.

Na een toertje Berat rijden we door naar Dürres. We beslissen het centrum te bezoeken en staan echt verbaasd. Het hele stadsgedeelte langs de kust lijkt nieuw aangelegd, met een brede dijk, hippe bars en indrukwekkende bouwwerken en beelden. Helemaal niet iets wat we verwachtten in een havenstad.

Om drie uur mogen we inchecken, en dat doen we ook stipt deze keer. Ons hotel, Villa Pascucci, is een vijfsterrenhotel. Compleet erover, maar wel zo consequent dat het weer goed wordt.

We krijgen een heel grote kamer met een salon, gordijnen die open en dicht gaan met een afstandsbediening, en een tv die met een druk op de knop tevoorschijn komt uit ons voeteneind… Ons plafond lijkt op dat van de Sixtijnse kapel en de gangen zijn volledig behangen met geweven taferelen uit schilderijen met engeltjes. Enfin, een beetje zot.

Er zijn twee zwembaden, een dat toegankelijk is voor iedereen en dan een ‘klein’ dat enkel voor hotelgasten is. We besluiten ons niet bij het gepeupel te wagen (grapje!) maar onze namiddag door te brengen bij het kleine badje. Een beetje zwemmen, een beetje lezen, een beetje zwemmen, een cocktailtje, een beetje lezen, … de namiddag vliegt voorbij.

Eten kan hier ook op het terras. Het is genieten, vooral als je weet dat dit hotel niet meer kost dan een doorsnee overnachting aan onze Belgische kust.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *