Eindelijk weer bijna weg

(na twee jaar covidwandelen)

Het is bijna zover: na twee jaar wandelen in eigen land zijn we bijna weg, naar Albaniƫ dit keer. Iedereen aan wie we dit vertellen, bekijkt ons alsof we gek geworden zijn. Hopen maar dat ze ongelijk hebben.

Nog voor we vertrokken zijn, hebben we onze reisplannen aangepast. Oorspronkelijk was het idee om te voet een bergpas over te steken, van Valbona naar Theth. Helaas…. begin deze week is er iets in mijn rug geschoten bij het poetsen van de bureaus. Het zoveelste bewijs dat poetsen echt niets voor mij is.

Maar wat echt de doorslag gegeven heeft, was het feit dat er voor de komende tien dagen een hittegolf voorspeld is met temperaturen boven 40 graden. Waarschijnlijk is het dus niet zo’n goed idee om honderden hoogtemeters te overbruggen in de vlakke zon.

Niet getreurd: met een kleine aanpassing van onze route zullen we alles gezien hebben wat we willen, en sluiten we na een vijftal dagen aan op de rondrit die we gepland hadden.

Leuk dat je ons volgt: we proberen dagelijks iets online te zetten, maar veel zal waarschijnlijk afhangen van de aanwezigheid en de kwaliteit van de wifi. Afwachten dus…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *