Van Humbeek-Sas naar Mollem

Dag 12: 21 juli – 22,5 km

De Belgische Nationale Feestdag is meteen ook onze laatst vakantiedag. De rest van de GR128 zullen we moeten afwerken tijdens de weekends. Maar geen nood, na vandaag hebben we meer dan 242 km gestapt: niet slecht, toch?

We vertrekken aan Humbeek-Sas, meteen al een indrukwekkend bouwwerk. We volgen heel even het water en stappen dan langs een Mariagrot het ’s Gravenbos in. Het bos is slechts gedeeltelijk toegankelijk, maar wel heel mooi. Na nog wat paadjes en weggetjes komen we aan in Nieuwenrode, waar we voor de eerste keer van het rechte pad afwijken.

We gaan op zoek naar een leuke picknickplek en hopen aan de kerk een bankje te vinden. We hebben geluk: naast de kerk ligt een heel leuk parkje met vijver, en met een picknicktafel: luxe!!

Daarna gaat de tocht verder richting Wolvertem. Het grootste deel van het traject loopt langs paadjes en kleine straatjes, maar hier moeten we even de drukke steenweg op om de autosnelweg over te steken. Een probleem: er is enkel een fietspad, en de auto’s houden zich niet in. We zijn blij als we de grote baan mogen verlaten.

De tocht gaat verder langs een natuurgebiedje, en over kleine straten en veldwegen. Opvallend veel geasfalteerde wegen dit keer, en dat is een beetje jammer. Het doet aan de ene kant wel deugd aan de voeten – je kan je voet mooi recht zetten en hoeft niet voortdurend op de weg te letten- maar het is toch minder charmant. Bovendien staat de weg op dit gedeelte helemaal niet goed aangeduid, waardoor we twee keer verkeerd lopen en een heel eind moeten terugkeren. De officiële 22,5 km zijn er zo zeker rond de 25 geworden.

De straatnamen zijn soms heel grappig: zo wandelen we over Breestraten, ongeveer het smalste straatje dat we tegenkwamen, en dat dan ook nog eens doodloopt op een bospaadje. Sommige paden zijn ook heel slecht of niet onderhouden. De combinatie blote benen – netels blijft boeiend!

Op het einde van deze route duikt dan onverwacht ook nog wat pittig reliëf op: steil naar omhoog, langzaam naar omhoog – maar met de nadruk op LANG- en steil naar beneden. Het doet onze kuiten geen deugd. We zijn blij als we in Mollem aankomen en daar onze wagen terugvinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *