Van Sint-Martens-Latem naar Gent(brugge)

Dag 8: 15 juli – 17 km

Na een regendag (= rustdag) gisteren loopt onze tocht voor het eerst door bekend terrein. Het stukje Oude Leie tussen Deinze en Gent hebben we zo vaak met de boot afgevaren dat we het wel kunnen dromen. Toch is het een blij weerzien, want het blijft prachtig.

We vertrekken van aan de kerk in Sint-Martens-Latem en stappen via een omweg door de velden naar een voetgangersbruggetje over de Leie.

Vandaar gaat het langs het water en daarna door het veld naar Drongen. Een terrasje, een plaspauze en een picknickje later zijn we weer op pad, richting Leie.

We volgen de rivier langs de dijkweg – tussen het (soms bijna fluo)groen – tot voorbij Afsnee.

Daar verlaten we opnieuw het water om richting spoorweg-annex voetgangersbrug te stappen die ons naar de overkant van de ringvaart brengt. Vandaaruit duiken we de Blaarmeersen in, wandelen een eind rond de waterplas en komen even verder weer aan de Leie uit die we nu blijven volgen tot aan de Coupure in het centrum.

We laten de tocht doorheen het centrum voor wat hij is – we kennen het daar – maar kiezen voor de kortste weg richting huis en stappen langs de achterkant van de visserij richting Keizerspark in Gentbrugge. En geloof het of niet, we komen opnieuw op de GR route uit, die ook langs daar loopt.

17 km later staan we voor de deur: niets te vroeg, want de lucht is antraciet en mijn kuit twijfelt tussen kramp of niet, met een lichte voorkeur voor kramp. Morgen nog een stukje van Deinze naar St-Martens-Latem en dan zijn we klaar met dit deel van de route.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *