Van grijnzende krokodillen en hippe hippo’s

Na een heel gezellig avondmaal en een heerlijke nacht (niets te horen, totale duisternis) laten we Mukolo Camp achter ons. We rijden naar Ndhovu Safari Lodge in Divundu, waar we een boottocht kunnen doen op de Okavango. Enige voorwaarde: we moeten om 4 uur ter plaatse zijn, dus we rijden ineens door tot daar.

Onderweg rijden we dwars door het Bwabwata National Park, waar het zou moeten stikken van de olifanten, maar we zien er niet één.

We rijden heel even off road (Hans moet tenslotte zijn portie zand gehad hebben), maar zijn al rond twee uur in Divundu. Het is een tentenlodge: de kamer is eigenlijk een soort stevige legertent. De badkamer ligt erachter, in een vast gebouwtje en die is ronduit spectaculair. We zijn hier met ons gat in de boter gevallen.

Eerst een beetje lezen op ons terrasje met zicht op de rivier, daarna de boottocht. De gids vaart met ons een heel eind de rivier op en af: we zien zeker zes families nijlpaarden die deels aan wal liggen te rusten, deels in het water. Een paar van hen vinden het niet zo leuk dat we ze komen storen en duiken met veel lawaai het water in. Gelukkig heeft onze boot een goede motor en komen we op tijd weg.

We zien een viertal krokodillen: ook zij liggen aan de kant te zonnen en komen normaal maar ‘s avonds in actie. De gids vertelt dat er jaarlijks een aantal mensen in het dorp sterven omdat ze worden aangevallen door krokodillen: zijn eigen moeder is zo gedood tijdens het kleren wassen. Vorig jaar was een goed jaar: slechts een persoon opgepeuzeld.

Verder zien we langs de kant verschillende soorten antilopen, een grote familie bavianen, wat buffels en honderden soorten prachtig gekleurde vogels.

Zoals het een echte bootsafari betaamt: de aperitief is mee om naar de ondergaande zon te kijken. Hoe romantisch kan het zijn.

Als we terugkomen staat er al een lange tafel gedekt in het hoofdgebouw (eerder een afdak, uiteraard) waar we met de andere gasten zullen eten. We kregen al te horen dat het eten overheerlijk is. We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *