Sloveense humor

Vandaag is een reisdag. In tegenstelling tot de heenreis schieten we gelukkig goed op. Om 8 uur zitten we in de wagen en tegen 18 uur zijn we in Würzburg. Niet spectaculair, maar toch al iets meer dan de helft van de afstand en dat met (korte) pauzes, wat werken, af en toe een stukje file en een stukje langs de gewone weg omdat we de autosnelweg kotsbeu waren.

Rond half vier beslissen we dat Volkach, bij Würzburg, een mooie bestemming is en boeken we een hotel. We verwachten aan te komen in een familiepension (Vogelsburg, zo heet het), maar het blijkt een superdeluxe hotel met een fantastisch zicht op de omringende wijnvelden. Met ons gat in de boter, dus!

Omdat er verder niet veel te vertellen is, wil ik het graag eens hebben over de typische Sloveense humor. Op een of andere manier sluit die perfect aan bij de typische Hans-humor. Dus ofwel heeft hij Sloveense humor, ofwel hebben ze ginder Vlaamse humor. Daar zijn we nog niet helemaal uit. Feit is dat alle obers, werkelijk van de eerste tot de laatste, direct mee waren met zijn opmerkingen – die in Vlaanderen meestal meewarige blikken uitlokken, zo van… wat???)- en hem met ongekende snelheid van antwoord wisten te dienen in dezelfde trant.

Een ander leuk aspect waren de uithangborden bij cafés en restaurants, waar we gedurende de hele vakantie foto’s van hebben genomen. Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *