In den bled

Vandaag zaten we letterlijk in ‘den bled’: Bled ligt namelijk in Slovenië en is een van de toeristische hoogtepunten hier. De foto van het eilandje met de kerk te midden van een turkoois meer vind je in alle boekjes, en daar is eer reden voor: het is namelijk prachtig.

Overmoedig als we soms zijn, zijn we erheen gefietst. Dat viel een beetje tegen gezien het feit dat we in de bergen zitten en het vandaag meer dan 30 graden in de schaduw was. Maar enfin, we zijn er geraakt. Veel volk in Bled! Het was er gezellig druk, net niet te.

Na een gezellig tochtje rond het meer (plat, joepie) zetten we onze fiets aan de kant en beginnen de beklimming  naar Blejski Grad (het kasteel van Bled). Het kasteel op zich is heel leuk, maar vooral de moeite voor het onwaarschijnlijke uitzicht. Helaas, er is iets mis met de instellingen van het fototoestel en dat hebben we pas vanavond gezien. Resultaat : alle foto’s zien eruit als mislukte schilderijen. We willen ze jullie niet onthouden, maar ik ben wel van plan om deze reis nog eens terug te gaan voor de foto’s.

Tegen een uur of half vijf is het welletjes geweest en vatten we de terugtocht aan. Aangezien het met de heenreis ongeveer evenveel bergop als bergaf was, staat ons nu hetzelfde te wachten. Met veel gezweet en gezwoeg geraken we terug in Lesce.

Tijd voor wat verfrissing. Het is intussen al zes uur en nog altijd 32 graden in de schaduw. Volgens de madam van ons appartement is er een meer in Lesce waar je kan gaan zwemmen. En een vriendelijke dame die ons gisteren in het Nederlands aansprak (Hallo, ik logeer hier bij mijn ouders maar woon al 12 jaar in Roeselare) had ons aangeraden om eens naar camping Bocek te gaan omdat het daar zo mooi was. Een blik op de kaart leert ons dat het meer in Bocek ligt, en dus gaan we op pad. Weer met de fiets, want dat is toch een handig vervoermiddel. Algauw komen we op een grindpad dat 1,5 km steil naar beneden loopt. Een hachelijke onderneming. Gelukkig ligt daar de beloning: een niet al te groot meer, gevuld met heerlijk koel en kristalhelder water. Perfect om een hete dag mee af te sluiten. Alleen jammer dat we ook terug naar boven moesten.

Op naar morgen : de weersvoorspellingen geven nog warmer weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *