In schoonheid eindigen…

Onze laatste volle dag op Canadees grondgebied. Het ideale moment om nog een paar fijne dingen te (her)beleven. Na het inpakken van onze valiezen gaan we nog even tot aan de Inner Harbour van Victoria (boten en water, ja, het blijft onze zwakke plek). Op een stijger zien we daar een mama zeeotter met twee baby zeeotters: zo schattig!

Wie er trouwens aan denkt om Victoria te bezoeken: Helm’s Inn is een super hotel. Het ziet er niet uit langs buiten, maar de kamers zijn enorm met een goed uitgeruste keuken, en zeer betaalbaar.

Daarna richting Swartz Bay waar we de ferry nemen naar Tsawwassen. Dik anderhalf uur genieten van zon, zee, wind en vergezichten.

Aangekomen in Tsawwassen rijden we eerst nog naar Steveston waar we de eerste dag van onze vakantie een leuk winkeltje ontdekten. Uiteindelijk gaat het van daaruit richting Vancouver. Het laatste hotel van onze reis zorgt meteen voor een verrassing. Het is een van de weinige boekingen die we via Connections deden (omdat ik niets goedkoper vond in Vancouver) en we hadden al in februari een mail gekregen dat we iets extra moesten betalen omdat de oorspronkelijk voorziene kamer niet meer beschikbaar was. Blijkt nu dat we een ‘two bedroom suite’ hebben in plaats van een gewone kamer. Een salon annex eetplaats en bureau, twee slaapkamers, twee badkamers, twee tv’s en een keuken groter dan die van thuis: dat is pas in schoonheid eindigen.! En vooral grappig als je bedenkt dat we maar met ons tweeën zijn. Bovendien ligt de suite op de 27ste verdieping waardoor we in elke kamer zeezicht hebben en een prachtig zicht op de stad. En wij… wij passen ons aan!

Nog even rondhangen op het strand, iets gaan eten (met cocktail!) en nog een korte avondwandeling om alles een beetje te laten zakken. En (over)morgen zijn we weer in Gent.

DSC04883 DSC04884 DSC04903 DSC04904 DSC04910 DSC04934 DSC04938

1 reactie

  1. Dag Hans en Sigrid, ik heb net met veel enthousiasme jullie blog gelezen (Geert haat immers lezen..)…wat een natuurpracht!!!!!
    Ik denk dat er enige gelijkenis is tussen onze reizen…bergen en meren…regen en zon (van 33 graden tot 8 graden op 2 dagen tijd in ns geval in Seeg, Duitsland)
    Geniet nog lekker na en tot binnenkort om reisverhalen uit te wisselen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *