Op zoek naar Eva’s meer

Vanmorgen staan we voor het eerst in lange tijd op met stralende zon: eindelijk, we hebben er zin in! Eerst een heerlijk ontbijt (nog nooit zo’n mooi ontbijtbord gekregen, het was een schilderijtje), een babbeltje met een sympathiek koppel uit Calgary en dan zijn we weg.

Met dit mooie weer gaan we naar Mount Revelstoke NP. Het park is niet zo heel groot (gewoon de hele berg en een paar errond), maar meer dan de moeite.

Eerst een lange rit naar de top (26 km). Je kan niet helemaal tot boven rijden, maar voor de laatste km is een gratis shuttle ingelegd, of je kan te voet (steil) naar omhoog. Wij zijn geen mietjes, dus we laten ons niet kennen: we dartelen vrolijk naar boven.

Daar moeten we kiezen tussen 4 lussen die telkens maar 30 minuten duren of lange trails (5 tot 9 km enkel). We kiezen voor de middelste, 6 km naar Eva’s Lake. Het is alweer prachtig! Het pad slingert zich rond een drietal bergen en stijgt en daalt dat het een lust is. We stappen flink door al is dat niet altijd even evident. Het eerste deel is heel romantisch: alpiene weiden, stukjes bos, beekjes,… Maar na de eerste kilometer wordt het andere koek: er zijn behoorlijk steile delen en het pad is niet altijd even goed begaanbaar. Hier en daar is er ‘rock slide’, steenlawine zeg maar, en daar is het zoeken naar een vlotte doorgang. Het is daar trouwens niet de moment om je te misstappen, want de afgrond is steil en diep. Op andere plaatsen zijn stukken sneeuw al smeltend van de helling afgegleden tot op het pad. Maar het is zo mooi!! Niet te beschrijven. Fenomenale vergezichten, een voortdurend wisselend landschap, en dan uiteindelijk het meer net onder de top: het is zo uit een postkaart weggelopen.

We picknicken boven en gaan een uurtje op verkenning rond het meer, daarna vatten we de terugtocht aan. De uitzichten in de andere richting zijn al even fantastisch. Eenmaal terug bij het beginpunt nog een kilometertje verder naar beneden en we zijn aan de auto. Het is intussen kwart voor zes: we hebben voor de volledige wandeling (toch zo’n 14 km) in totaal 4u30 min nodig, niet slecht als je het ons vraagt voor een tocht door het hooggebergte. De temperatuur was ideaal: ze varieerde van 15 tot 8 graden, wat perfect T-shirtweer was voor de inspanning die we deden. Het was onze laatste dag in de (hoge) bergen, maar wat een afsluiter! Het had niet beter gekund…

DSC04602 DSC04606 DSC04609 DSC04620 DSC04621 DSC04623 DSC04628 DSC04641 DSC04644 DSC04648 DSC04650 DSC04655 DSC04665

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *