Chilipeperheet!

Opnieuw HEET vandaag. De temperaturen bereiken vlotjes 40 graden in de schaduw. Gelukkig waait er in Lucca een licht briesje, waardoor het net houdbaar is.

Omdat we vanmorgen uitgeslapen hebben, besluiten we om vandaag Lucca te bezoeken. Pisa en de zee staan dan voor morgen op het programma. Lucca is absoluut schattig. Het is een aaneenschakeling van kleine, smalle straatjes en verbazend grote pleinen en kerken. We doorkruisen de hele stad en blijven hier en daar even ‘plakken’ (letterlijk –van het zweet- en figuurlijk). Het aantal kerken en de omvang ervan zijn ronduit indrukwekkend voor zo’n klein stadje.

Opnieuw bezoeken we een tentoonstelling van Leonardo da Vinci, met nog meer machines gebouwd op basis van zijn tekeningen. En het leuke dit keer: je mocht ze ook echt bedienen. Een soort binnenspeeltuin voor grote kinderen!

Tijdens onze omzwervingen komen we terecht in een chocoladewinkeltje. Een zeer vriendelijke dame laat ons vanalles proeven. Hans kocht er allerlei soorten gedroogd fruit dat in chocolade gedoopt was, en ik liet me verleiden door zwarte chocolade met chilipeper. Heerlijk, maar het maakt de hitte nog wat intenser. Volgens de dame is het hier abnormaal heet: normaal is het rond de 35 graden, dat is te doen, maar nu… En morgen wordt het nog heter. Dan sluit ze haar winkel en gaat naar zee: precies wat wij ook van plan zijn.

Een beetje verder staat op een plein een reusachtig podium voor het Lucca Summer Festival. Een muziekfestival dat de hele maand juli loopt, met grote namen als Elton John, Robbie Williams, Mark Knopfler, Los Lobos, … Vanavond is een gratis concert met allerlei covers. We besluiten dat het de moeite kan zijn en reserveren alvast een tafeltje aan een klein terrasje met zicht op het podium. Zo hoeven we niet in de tribunes te gaan zitten en kunnen we al luisterend een drankje bestellen. Ah ja, veel drinken is belangrijk bij zo’n hitte.

Nu snel even opfrissen en dan weer door: het festival wacht.

DSC03354 DSC03356 DSC03358 DSC03360 DSC03362 DSC03363 DSC03370

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *