Sanders visie V2

Hallo luitjes hier ben ik weer. Ik weet het, jullie hebben lang ongeduldig moeten wachten op het vervolg maar hier is het dan.

 

Te beginnen bij mijn verjaardag:  op die wondermooie dag (natuurlijk) zijn we gaan “raften” op de Colorado River. Het was niet wat we verwachtten, maar leuk op een andere manier. We konden op ons gemakske ronddobberen en gewoon mee laten voeren met de stroom. ‘S Middags kregen we ter ere van mijn verjaardag ook een uitgebreid diner, wat zijn die Amerikanen toch attent.

De dag erna hebben we vooral gereden en het Dinasaur National Park bezocht. En raad eens wat we NIET gezien hebben: inderdaad, dino’s. Je verwacht toch ook als je naar het Bizon National Park gaat dat je bizons ziet? Waarom kregen we dan  geen dino’s te zien? Dit was een beetje een teleurstelling vind ik.

Na een dikke week woestijn ruilden we het ruwe zand in voor het mooie gras en bomen enzo. ’s Avonds kwamen we dan aan in ons hotel. Dit hotel had ook een zwembad en een hottub. Een really really really hot-tub eerder. Het water was suuuperwarm, echt… Men zou er een volledige maaltijd in kunnen koken. En ’s avonds vond mijn vader een sixpack Hoegaarden, waarvan ik dan ook geheimzinnig heb meegedronken (de legale leeftijd voor alcohol is hier 21). Oja, herinneren jullie dat spelletje nog waar ik mij kwaad op moest maken? 11/07/’14 is de datum dat ik het eindelijk heb kunnen uitspelen 😀 .

De volgende dag gingen we naar het grote-tieten-park (hihihi, jaja een bron voor vele dubbelzinnige grapjes). De wandeling die we daar maakten was echt de moeite, we hebben een prachtig eland van enkele meters afstand kunnen zien. Het riviertje dat langs het pad stroomt lijkt goed op wat je in de films ziet als een grizzlybear een zalm uit het water haalt. ’s Avonds logeren we dan in een mooie oude Ranch.

Yellowstone was het volgende punt op onze lijst. Echt gewoon super! De geisers vond ik nog het minste maar dan de dampen met een rode kleur door de reflectie zijn verbazingwekkend. Hetgeen mijn dag echt goed maakte was een echte grizzlybear zien en een bizon van op korte afstand. Een ervaring die je leven verandert.

De reis naar Salt Lake City nam een hele dag in, dus spring ik onmiddellijk nar de volgende. De dag erna zijn we vanuit Salt Lake City eerst naar het meer geweest en daarna terug naar de stad. Ik wou eigenlijk zeer graag zo die oneindige zoutvlakte zien, maar die vonden we maar niet. Toen we toch de vlakte vonden, lagen er overal wegen over en was hij ook nog eens afgesloten. In de namiddag hebben we dan de Mormonentempel bezocht, echt onnozel. Ik heb respect voor alle godsdiensten maar dit gaat er echt over. “Ja hoor tuurlijk is Jezus in Amerika verschenen uhu… ” en ze hadden dan een representatie van hun eigen profeet (een indiaan) gemaakt, dan geven ze hem papyrus om op te schrijven. Daar is dan een volledige culte op gebaseerd. Anyway, daarna wou mijn moeder dat we allemaal samen gaan shoppen en na lange onderhandelingen konden we tot een overeenkomst komen. Ruben en ik gingen even blijven en daarna toch naar het hotel. Ochja, ik heb er een nieuwe trui aan overgehouden!

Na Salt Lake stond het volgende hotel op de lijst ( sorry ik ben de naam vergeten…). Alweer een lange rit en ’s avonds een zalig zwembadje en weer een veel te warme hottub. Rare jongens die Amerikanen, hebben die geen gevoel in hun vel? Je zou er brandwonden aan kunnen overhouden.

Na ons ontbijt op de hotelkamer sprongen we weer in de auto naar het volgende National Park. Daar maakten we een fikse wandeling. Maar omdat we zo hoog zaten was het moeilijker om hem te lopen en van steen tot steen te springen, iets waarvoor het terrein wel super was. ochja, na nog een bezoekje aan een plaatselijke winkel reden we door naar ons hotel. Het zag er eerst nogal landelijk uit, maar de kamers waren meer dan in orde (en zeer snel internet)!

Oke, mijn pa en ik hadden besloten om onze superman T-shirt aan te doen. En ik heb dan ook maar een rode handdoek aangedaan 😀 . Het gevoel een superheld te zijn geeft je een constante energieboost en ik was dus ( in het begin) zeer actief. In Brice Canyon ben ik dan op de foto geweest met enkele toeristen: SUPER! Het eerste deel terug omhoog had ik het idee om te lopen, echt dom. Na zo een 25 meter was ik een dode vod met ademhalingsproblemen. Maar Super Sander geeft nooit op! Plus zo een handdoek/cape is multifunctioneel. Je kan het zweet van je gezicht afdrogen, een windje creëren, je voeten afdrogen na een wandeling in een beek, en er ondertussen supercool uitzien.

Vegas. W-A-U-W. Onze kamer is gewoon wauw: een bubbelbad, grote koelkast, eigen bel, 4 tv’s, 2 telefoons en een HD-projector met een scherm van 5 op 2.5 meter. Nadat we een heel klein beetje bekomen waren van onze kamer hebben we roomservice gebeld. Na ons drankje hebben we een stapje in Vegas gezet. Het hoogtepunt was toch een man met een bordje: “Kick me in the nuts for 20 bucks”. Ik weet niet hoe ik het moet beschrijven: hilarisch, pijnlijk, geniaal?? Het is hier nu 12 uur ’s nachts dus ook voor ons is het tijd om te gaan slapen. Slaapwel jongens!

1 reactie

  1. PS: we zijn rond de middag terug in Gentbrugge, een verassingsfeest(je) voor onze thuiskomst is altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *