Als woorden tekort schieten…

Vanaf vandaag kunnen we spreken van BY en AY(before Yellowstone en after Yellowstone). Het is een park dat je van je sokken blaast. Het is er SPEC-TA-CU-LAIR  mooi!

De landschappen zijn onwaarschijnlijk gevarieerd: van weiden en bossen die zo uit het aards paradijs geplukt lijken tot natuur in zijn meest pure woestheid.

Daarnaast heel wat geothermische activiteit.Yellowstone ligt grotendeels in een enorme caldera (een ontplofte vulkaan) en dat verklaart de  kokende plassen en beken, gorgelende en dampende putten, blubberende modderpoelen, stoom die overal uit de grond oprijst en kolkende geluiden maakt, water dat metershoog in de lucht wordt gespoten.

En alsof dat nog niet genoeg is: overal vrij rondlopende wilde dieren: coyotes, herten, reeën, wapiti’s, elanden, zwarte beren en grizzly beren, vogels, kleine knaagdieren,… we zagen ze net niet allemaal, maar het scheelt niet veel. Eigenlijk schieten woorden te kort. En dus  proberen we het dit keer met foto’s.

 

6 reacties

  1. Het moet daar echt mooi zijn …. ik benijd jullie en denk er sterk aan om ook eens zo een vakantie te doen….Geniet ervan….Rocco & Véronique…ciao ciao

  2. Wat jullie allemaal mogen beleven is niet te beschrijven!!!
    De foto’s geven er ons een beeld van.zooooooo mooi.

    opa / oma

  3. Tof om jullie verslag alle dagen te lezen
    ik zie al een powerpoint draaien op den tv in de club terwijl jullie de bijhorende verhalen vertellen op een “all american night” voor de geinteresseerden
    datumpje prikken?

  4. Prachtig gewoon. We hebben nog altijd spijt dat we indertijd Yellowstone niet bezocht hebben. Maar het kan nog altijd gebeuren nietwaar 🙂
    Schitterende foto’s en mooie teksten…een plezier om jullie reis te volgen

    1. Leuk dat jullie op een afstand meevolgen. Het is inderdaad heel erg de moeite, Yellowstone. Zeker nog eens doen als jullie uitgekeken zijn op Australië. Alhoewel, kan dat wel??

  5. wat een holiday!
    we weten allemaal dat het daar gigantisch is,maar om zo je verhalen te lezen en foto’s te zien, echt super!
    we krijgen al zin

    ps: Camille wil in feite naar New York, daar zal ze eerst wat centjes mogen voor verzamelen met een jobke volgend jaar…
    en wij gaan graag mee, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *