We’re going to Jackson…

Vandaag stond een lange rit op het programma: toch zo’n 460 km.  Langs een Highway, wel te verstaan, maar daar moet je je vooral niet teveel bij voorstellen: een tweevaksbaan in om het even welke Vlaamse gemeente is minstens even breed.

Eerst de Uinta Mountains overwinnen. Opnieuw prachtige vergezichten. En het moet gezegd: Amerikanen kunnen wegen aanleggen. We rijden door behoorlijk indrukwekkende bergen, maar de hellingen blijven redelijk en het wordt nooit gevaarlijk.

De Uinta Mountains zijn nog voornamelijk droog en dor. Af en toe zien we een kudde koeien (die hier vrij rondlopen) of een hert, maar voor de rest is het een heel verlaten gebied. Ergens middenin komen we plots aan een gigantische waterplas: de Flaming Gorges dam, met bijhorend meer. Enorm groot en prachtig gelegen tussen de bergen. Het verklaart meteen ook waarom we zoveel wagens met trailer en boot door de bergen zien rijden.

Na een tweetal uur komen we in een vallei, en wat voor een. Eindeloze vlaktes, enkel begroeid met wat gras en kleine struikjes. Geen mensen, geen huizen, geen dieren,… fantastisch wat een weids gevoel je hier krijgt. Af en toe is er een zandweg die van de hoofdbaan afwijkt naar … nog meer vlakte. En op de achtergrond voortdurend de Rocky Mountains met eeuwige sneeuw. Het is zo mooi!

En dan, ineens, zitten we midden in de bergen. Het landschap ziet er weer volledig anders uit. Dennenbossen, weilanden, een snelstromende bergrivier, we zitten precies midden in Zwitserland maar dan in een iets wildere versie. Of zoals Sander het zo mooi samenvatte: ‘Hoe gek kan het zijn? ’s Morgens vertrekken in de woestijn en ’s avonds in een gebied met gletsjers zitten.’ Ja, Amerika, variatie troef!

Na deze bergrit komen we rond 16 u aan in Jackson. Ons hotel is een typisch houten bouwwerk in de bergen, met een grote binnentuin vol mals gras en middenin een zwembad en hot tub. Even overwegen we nog om door te rijden naar het Grand Teton National Park, maar dan wint het zwembad het. Heerlijk ontspannend. Grand Teton moet maar tot morgen wachten.

Ook vandaag weer zonder foto’s: het internet is te traag, uploaden lukt niet. Misschien morgen…

PS: daarnet iets raar gezien. Het is hier nu 21u20 en het koelt hier af. Mensen dragen hier zowaar een trui!!!

4 reacties

  1. Jullie belevenissen doen mij (Michel iets minder!) weer dromen van zo’n avontuur! Misschien niet gezien: ik postte ietwat laat een reactie op datum van Sander’s verjaardag.
    Ik heb jullie blog ook weer doorgestuurd naar mijn broer Piet zodat hij zijn reizen terug kan beleven en die van jullie op de voet volgen!
    Blijven genieten!

    Nicole en Michel

    1. Jawel hoor, jullie reactie is goed aangekomen. We hebben alleen niet altijd veel tijd om te antwoorden. Trouwens, over dromen gesproken: dat is leuk, maar doen is nog veel leuker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *