If you can make it there…

Vandaag dan New York met een fris hoofd.
Vanmorgen lijkt het ergste van de hittegolf voorbij. Er wordt zelfs wat regen voorspeld, maar we besluiten er ons niet teveel van aan te trekken. Het is al 25°, dus zo erg zal het wel niet zijn.
Het is zondag, dus eerst wat winkelen. Jaja, mijn mannen kennen er wat van. De buurt rond 35th street is één groot winkelgebied, dus we zijn hier wel even zoet. En we zijn niet alleen…
Nadat we onze aankopen hebben gedropt in het hotel, maken we het Empire State Building onveilig. Een onovertroffen uitzicht! De stad lijkt wel speelgoed, daar beneden aan onze voeten. Snel een portie watermeloen naar binnen om ons vochtgehalte op peil te houden en we wandelen verder naar Grand Central Station. Een gigantisch station dat je zo herkent uit de vele films waar het in voorkomt. Over films gesproken… ze zijn in de straat van ons hotel een film aan het opnemen. Een achtervolgingsscène uit een soort maffiafilm, volgens de politieagent die alles in goede banen moet leiden. Onderweg naar Central Station komen we de openbare bibliotheek tegen (ook bekend uit films!), maar die blijkt gesloten op zondag. Dan duiken we alweer de metro in naar Soho.  Op zondagnamiddag heerst daar een gezellige drukte met boetiekjes, straatstalletjes,…
Vandaar opnieuw de metro in, naar Times Square dit keer. Zo mogelijk nog overdonderender dan Las Vegas. Mega-lichtreclames op alle wolkenkrabbers. Ook daar gezellig druk, een beetje Gentse feesten op zijn Amerikaans. De harten van onze zonen gaan sneller kloppen als ze het Hard Rock Café zien, en we moeten toch nog eten, he? Wij dus met zijn allen daar naartoe. Wonder boven wonder hoeven we maar een kwartiertje te wachten op een tafel. Het eten is lekker, de omgeving bijzonder, de prijzen hoog en onze zonen gelukkig. Meer moet dat niet zijn.
Na het eten is het al bijna donker (het is hier nacht om half negen), dus nog even Times Square op zijn mooist meegepikt. We ontdekken zowaar een M´&M-winkel (de snoepjes) van drie verdiepingen hoog! Rare jongens, die Amerikanen. In het metrostation op weg naar ‘huis’ zien we ineens reclame hangen voor het Red Star Line Museum dat in september wordt geopend in… Antwerpen.

Moe maar voldaan trekken we ons terug in ons hotel, een aanrader trouwens voor wie New York wil bezoeken, zowel qua ligging als qua kamers. We hebben weer een drukke en warme dag achter de rug en de beloofde regen is uitgebleven. Morgen misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *