Hollywood, here we are!

Om onze laatste volledige dag in LA in klasse af te sluiten, bezoeken we vandaag de Universal Studios. Het is een themapark in Hollywood dat zelfs een eigen adres heeft: 100, Universal Studios City Plaza in Universal Studios City. De weg ernaartoe verloopt op zijn Los Angelesiaans, ttz in druk verkeer, met de nodige wachttijden en een massa rode lichten. Onderweg zien we in de verte de letters Hollywood tegen de heuvel.

Universal Studios zelf is een soort kruising tussen een pretpark (à la Disneyland), Futuroscope en een filmmuseum. Het park is niet zo groot, maar de meeste shows duren snel tussen 30 minuten en een uur en alle attracties en shows zijn gelinkt aan hun films.

Eerst zien we een soort stuntshow waarbij een scène uit ‘Waterworld’ wordt nagespeeld, met veel water, snelle scooters en boten, de nodige geluidseffecten en pyrotechnics (spelen met vuur) waar ze zo gek van zijn.

Vervolgens kijken we naar een episode van Shrek, maar dan in 4D. De stoelen bewegen, het beeld is 3D, er zijn effecten met lucht die in je nek geblazen wordt en af en toe komt er water aan te pas: heel leuk en goed gedaan.

We wonen ook een voorstelling bij waarbij uitleg wordt gegeven over ‘special effects’ in films, vroeger en nu. Interessant, en wonderlijk hoe ze vroeger met heel eenvoudige middelen effecten konden creëren. Met vrijwilligers uit het publiek wordt alles geïllustreerd. Daarna geven de Blues Brothers een swingend optreden.

En dan, het hoogtepunt van de dag: een bezoek aan de filmstudio’s zelf. Grandioos. Je rijdt door levensgrote decors: New York, Mexico, een westerndorp, little Europe, het huis van Psycho, de wagens van ‘the fast en the furious’, een haventje waar Jaws boven water springt… We maken aardbevingen mee, vloedgolven, het begint te stortregenen, we worden aangevallen door dinosauriërs en King Kong, we donderen een ravijn in, we passeren een dorp dat verwoest is door een neergestort vliegtuig, we belanden in een metrostation dat instort en onderloopt,… allemaal net echt!

We sluiten de dag af met een (zeer, zeer natte) ride door Jurassic Park. Volledig doorweekt vinden we het welletjes geweest.

En morgen… nog een dagje LA en dan op naar NY!
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *