Back to LA

Rond 10u zijn we alweer onderweg. Vandaag rijden we de laatste km terug naar Los Angeles. Omdat de rit op zich niet heel erg lang is, willen we onderweg het een en ander meepikken.

In Santa Barbara stoppen we in een oude missiepost van Spaanse Franciskanen. Ze leerden de Chumashi hoe ze hout, leder en staal konden bewerken en probeerden hun zieltjes te winnen. Ze hadden alleszins wel smaak, want de missie heeft een prachtig zicht op de oceaan. De gebouwen zijn lekker koel, de tuin is prachtig.
Vandaar gaat het verder langs de Pacific Coast Highway. We houden even halt in Ventura en wandelen daar de langste pier van deze kust af.
Daarna gaat het naar Malibu. Een bekende naam, maar niet speciaal veel te zien, behalve dan fantastische villa’s die op palen op het strand gebouwd staan. Verder gewoon zand en zee (allez, gewoon is misschien een understatement, het gaat ten slotte om de Stille Oceaan).
Daarna houden we nog even halt aan de pier van Santa Monica. Dat is eigenlijk een soort kermis op een houten pier, maar ambiance is er wel. De carroussel en het strand zijn helemaal zoals we ze kennen uit films en feuilletons. Overal staan debuterende zangers hun cd’tjes voor te stellen en op het strand zijn een aantal acrobaten bezig, het Cirque de Soleil waardig.

Moe van het vele stappen en de zon rijden we rond half zeven door naar ons hotel. We zullen weer slapen als een roosje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *